Wazige winterbril? 4 tips voor brildragers in de winter!

Wintertijd voor brildragers? Dat betekent: aangedampte glazen, om de haverklap je brilglazen afvegen, felle zon en schitterend weerkaatsend licht. Allemaal vervelend voor mensen die een bril dragen – maar niét onoverkomelijk! 

Om ook in de wintermaanden te genieten van perfect zicht, hebben we een paar slimme tips op een rijtje gezet. Zo kom jij de winterkou door zonder problemen – en vooral: mét heldere kijk op de wereld rond je.

Bril in de winter: 4 onmisbare tips

1. Aangedampte glazen? Antidamp-spray!

Jawel, het bestaat écht! Een speciale spray die voorkomt dat je brilglazen aandampen. Breng de spray met een microvezeldoek aan op je brilglazen en ervaar het effect. 

2. Fel licht: knap gevaarlijk, soms

De intense, laaghangende zon kan je plots verblinden. Met getinte brilglazen bescherm je jouw ogen maximaal, zonder in te boeten op comfort. Dankzij de speciale filters op dergelijke brilglazen, past je bril zich automatisch aan de omstandigheden aan. Zo blijf je scherp kijken, op elk moment.

3. Winters verkeer: hou het veilig!

Het is snel donker, er is veel in de gaten te houden, het weer is miezerig en iedereen wil snel thuis zijn. Het winters verkeer kan hels zijn. Er gebeuren dan ook veel ongelukken in deze periode. 

Goeie tip: laat je bril ontspiegelen. Ontspiegelde glazen verminderen reflecties en zorgen ervoor dat je simpelweg beter ziet. Je blik wordt helderder, waardoor je gevaar in het verkeer ook sneller opmerkt.

4. Hou een goede leesbril bij de hand

Sneeuw, regen en kou: geen beter moment om in je zetel te zakken met een goed boek. Zorg er dan ook voor dat je een leesbril bij de hand hebt die goed bij je past. Die ene die al veel te lang in de schuif ligt? Laat die maar liggen. 

Je ogen evolueren snel en je leesbril moet écht afgestemd zijn op beide ogen voor een intensief gebruik. Anders krijg je last van hoofdpijn, net op het moment dat je wil weten hoe het afloopt.

Wees voorbereid op de donkere maanden

Beschouw je ogen even als je auto. Daar ga je voor de wintermaanden ook even mee langs de garagist. Zo weet je dat je veilig de baan op kan en dat je niet voor verrassingen komt te staan. Met je zicht is het ook zo. 

Spring preventief binnen bij je opticien voor een professionele oogmeting. Je bent 100% gerust dat je bril of lenzen volledig voldoen aan jouw situatie. En je krijgt handige tips om je bril te onderhouden in de wintermaanden.

Maak een afspraak of kom langs

Professionele oogmeting inboeken of even overleggen over de juiste leesbril? Contacteer ons vandaag nog of spring binnen in de winkel!